lauantai 14. marraskuuta 2015

Säästä 98€ - vuokraa lämpökamera ilmaiseksi!

Uusimman "Tee-se-itse" -lehden juttu lämpökamerasta (ei liity Vantaan Energiaan tms. mitenkään - mutta hyvä kuva ja artikkelin luettuani aloin etsimään, että mistähän näitä voisi saada...)











Sitten löysin Vantaan Energian sivuilta, että heidän sähköasiakkaansa voivat lainata lämpökameraa ihan ilmaiseksi, ja teinkin jo itselleni varauksen helmikuulle. Vielä näytti olevan reilusti vapaita aikoja pitkin talvea...



Kuvakaappaus Vantaan Energian kotisivuilta, tästä linkistä:
http://www.vantaanenergia.fi/sahkosopimus/kaikki-asiakkaan-palvelut/lampokameran-lainaaminen/
Tosin, eipä se kallista ole vaikka vuokraisi lämpökameran ihan "markkinahintaan", niin 98 eurolla sekin onnistuu, ja tästä linkistä löytyy:


Lämpökameran saa myös vuokrattua, 3 vrk:n vuokra maksaa 98 euroa, kuvakaappaus tästä linkistä:
http://www.radontalkoot.fi/flir-c2-lampokameran-vuokraus-3vrk
Samoilta sivustoilta voi lainata myös radonmittarin, ja mielestäni rakentajan kyllä kannattaa tehdä radonin pikamittaus (se kestää vain 48 tuntia), ja sopiva aika sille on "juuri ennen" kuin alkaa laittamaan valmista pintaa paikoilleen. Koska jos sitten myöhemmässä vaiheessa havaitaan, että radonia tulee liikaa, niin sen jälkeen valmiiden pintojen auki repiminen ja rakojen tarkempi tilkitseminen on isompi homma. Radonmittaus maksaa noilla samoilla sivustoilla 39 euroa.

Radonmittauksen aika on marraskuun alusta huhtikuun lopulle, eli se pitää tehdä lämmityskaudella. Meillä kun talo on savimaalla ja savikuopassa, niin ajattelin että ei meillä ainakaan mitään radonia voi olla, mutta kun sitten mittailin radonia - ja vielä tarkistusmittailin sen käyttäen 2kk mittausajan purkkeja, niin kyllä sitä silti vaan oli, mutta ei toki niin paljon että raja-arvot olisi ylittyneet. Tässä linkissä pidemmät jorinat omista kokeiluistani:

http://talo-rautio.talovertailu.fi/2015/02/04/viralliset-radonin-mittaustulokset/




Radonin pikamittauksen voi tehdä 39 eurolla, kuvakaappaus tästä linkistä:
http://www.radontalkoot.fi/canary-radonmittarin-vuokraus-5-vrk

Radonia en enää itse ala mittailemaan, mutta palataan asiaan kun olen tehnyt lämpökuvaukset helmikuussa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti