tiistai 27. syyskuuta 2016

2 vuotta asuttu

Pari vuotta sitten perjantaina 26.9.2014 saatiin muuttolupa. Lauantaina 27.9.2014 oli muuttotalkoot. Rakennusaikaisen vuokra-asunnon vuokrasopimus oli sanottu irti ja päättymään 30.9.2014.

Tänään on siis asuttu tasan 2 vuotta. Muuttotalkoista kirjoittelin jo joskus aikaisemminkin, tässä linkissä:

http://talo-rautio.talovertailu.fi/2014/09/27/muuttotalkoot-pidetty/

Silloin 2 vuotta sitten oli myöskin aurinkoinen ja lämmin päivä - ihan niin kuin tänäänkin. Kuvia ainakaan sisätiloista en pari vuotta sitten näyttänyt blogissa lainkaan, onhan muutossa tavarat aina ihan sikin sokin, eikä sellainen valokuvissa kovin hyvältä näytä. Jospa nyt vähän palaan nostalgia-mielessä noihin 2 vuoden takaisiin tunnelmiin, niin tältä näytti silloin:

Ekat tavarat saatu sisään.

Minä ja mun pikkusisko. Ruokatauko ja pikaisesti pizzaa...

Ruokatauko täälläkin.

Uudet sohvat tulossa olohuoneeseen.

Muutto on järkevää tehdä ainakin kahdella autolla, jolloin toisessa päässä
kun toista autoa puretaan, niin toisessa päässä toista autoa voi lastata.
Meillä muuttomatka oli vain reilu kilometrin mittainen.
Missä mennään nyt ja mitä tästä eteenpäin? Pihatyöt on vielä kesken. Kellarista puuttuu vielä muutamia listoja. Eikä kai itse rakennettu talo koskaan ihan täysin valmistukaan? Aina kuulemma jää jotain puuttumaan. Lopputarkastus pidetään ensi kesään mennessä. Ensi kesänä nimittäin tulee kuluneeksi 5 vuotta siitä, kun rakennuslupa saatiin, enkä aio hakea siihen pidennystä.

2 vuotta on kulunut nopeasti. Ja hyvin on viihdytty. Talosta tuli juuri sellainen, mitä halusinkin, eikä ainakaan nyt tule mieleen mitään sellaista, joka olisi pitänyt tehdä jollakin tapaa toisin.

6 kommenttia:

 1. Eikös vaan aika mennä huristele nopsaan, kun on mukavaa tekemistä! Kaikista jutuistasi välittyy kiintymys taloon eli varmasti on just semmoinen koti kuin teille on paras. Terkkuja mäyrinkäiselle (ja tietty myös muulle perheelle)!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kaikille onnitteluista! Aika on kulunut nopeasti ja tykätty on. Myös mäyris eli Ronja 8v on tykännyt. Lempipaikka hänellä on takan edessä - jos takassa palaa tuli :-)

  VastaaPoista
 3. Sanos mikä on se maaginen voima millä sais raksavaihteen takas päälle muuton jälkeen ? Naureskelin niille blogikirjoituksille missä näin oli käynyt ja tuntuu että itsellä on sama tauti pahimman laajuisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli kun kiireet loppuu siihen kun saa muuttoluvan, niin millä saisi raksavaihteen uudestaan päälle?

   Kai se ns. "vasaraväsymys" tulee kaikille aina jossain vaiheessa. Ja siihen auttaa ensi vaiheessa vain lepo, itse huilasin ekan talven eli noin 6kk niin, etten tehnyt todellakaan yhtään mitään.

   Sitten aloittelin taas itselleni mieluisimmista asioista, eli joitakin luovia töitä puutarhan puolelta, esim. tikkataululle teline, joka on samalla osa koristekaivoa. Ja kukkaistutusaltaankin tein aika pian kun kevätlumet sulivat. Ehkä nämä "mieluisimmat työt" ovat kaikille vähän eri töitä, mutta jos niiden kautta pääsee uuteen alkuun, niin ehkä se raksavaihde voi vielä löytyäkin?

   Poista