lauantai 4. helmikuuta 2017

Tallinnassa käymään

Poikkesin taas Tallinnassa pitkästä aikaa, sehän se on se suomalaisen rakentajan tärkeä ostospaikka... Illan pimeydessä en kuvia ottanut täällä, mutta matkalta muutama kuva tässä:


Tien varren maisemaa Vantaalla. Ei pääsisi hiihtämään, kun lunta ei oikein ole.

Helsingin Länsi-satamaa. Meri ei ole jäässä yhtään. Ei edes rannassa.

Länsi-satama 4.2.1017. Lunta oli saman verran Tallinnan päässä.
Kohta sentään alkaa pakastaa, eli ensi viikon alussa Vantaalla elohopea laskee lähes -20C:n tuntumaan:


Seuraava kylmä henkäys lähestymässä Vantaata.
Kylmä sää laittaa sähkömittarin pyörimään, mutta onneksi halpaa sähköä riittää - vielä moneksi vuodeksi. Näin lupailee ainakin Vantaan Energian uusin Energiakatsaus Q1 2017, jossa on katsaus menneeseen ja tulevaan. Tässä mennyttä sähkön hintakäyrää viimeisten vuosien ajalta:


Sähkön hinta vuosina 2012 -> 2017. Ehkä vähän on vajottu alaspäin?
Ainakaan vuoden 2012 tapaisiin huippuhintoihin ei olla enää päästy.
Lisää tulevien vuosien sähkönhinnoista ja siihen vaikuttavista tekijöistä esim. siis tuossa Vantaan Energian Youtube-videossa, joka on tässä linkissä:


https://www.youtube.com/watch?v=MGNQXsYyShE&t=70s2 kommenttia:

  1. Sähkötarvikkeiden kanssa saa olla muuten tarkkana, jos niitä aikoo Tallinnasta ostaa. Harkitsimme ensin Schneiderin Renova kytkinsarjaa ja ostimme Tallinnasta yhden mallikappaleen, kun huomasimme sen olevan siellä paljon edullisempi. Avattuamme paketin vertasimme sitä Suomessa myynnissä oleviin ja huomasimme liitinten olevan erilaiset ja Tallinan versiossa sähkäriltä olisi varmaankin kulunut enemmän aikaa johdinten kiinnitykseen. Lopulta emme siihen Renovaan kuitenkaan päätyneet; siinä ei tainnut olla kaikki tarvittavia kytkinsysteemejä.

    VastaaPoista
  2. JEP. Kaikki ei ole Virossa halvempaa - eikä parempaa. Meidän taloon sähkötarvikkeiden lisäksi myös vedeneristeet, sisäportaat, keittiö, led-valot, ulko-ikkunat, ulko-ovet, kattotarvikkeet ulkokatolle yms. ostettiin kaikki Suomesta.

    VastaaPoista