lauantai 1. huhtikuuta 2017

Maaliskuun sähkönkulutus

Maaliskuussa 2017 sähköä kului 1137 kWh. Se on vähän enemmän kuin viime vuoden maaliskuussa, silloin sähköä meni 986 kWh. Lisäystä tuli siis 151 kWh ja se lisäkulutus painottuu loppukuun päiville 22.3. ja siitä eteenpäin. Lisäkulutukselle on ainakin 3 syytä (ei tärkeysjärjestyksessä) eli takatalvi, talon rakentaminen ja muu rakentaminen sekä kuntavaalit.

Ai että miten kuntavaalit voi lisätä sähkönkulutusta? No esimerkiksi siten, että kun meillä on talon päädyssä 3,5m x 2,5m kokoinen banderolli, niin se on aina yöaikaan ollut valaistuna. Sitten on keitetty enempi kahvia, käytetty laminointikonetta yms. Ehkä on tullut käytyä enempi nyt saunassakin, kun esitteiden jakokierrokselta yleensä tulee paita hikisenä kotiin... En tiedä montako kilovattia näistä tulee yhteensä per päivä, mutta kyllä jonkin verran sähköäkin näissä menee.

Eli aina kun jotain tekee - se näkyy heti talon sähkönkulutuksessa erittäin selvästi. Kuukauden alkupäivinä ostosähkön määrä ehti jo vakiintua tasolle noin 23-30 kWh per vrk, ja se määrä sähköä siis riittää kotitalouden normaaliin sähkön kulutukseen. Talossa sähköä kuluu joka päivä ilmalämpöpumpun käydessä, IV-koneen käydessä ja sisä-, räystäs- ja pihavalaistuksessa. Ja tuo alkukuun 23-30 kWh on siis tässä vaiheessa vuotta riittänyt kaikkeen tällaiseen kulutukseen.

Tässä vielä graafiset esitykset aiheesta:

Kuukausikäppyrät

Päivittäinen sähkönkulutus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti