keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Mies sisustajana?

Nyt tulikin itselleni ainakin hetkeksi tenkka-påå-tilanne, ja piti lähteä hakemaan "ahaa-herätyksiä" muista raksa- ja sisustusblogeista, koska muuten en oikein tiedä mitä kirjoittaisin. Otan kuitenkin "millainen sisustaja olet" -blogihaasteen vastaan "siitä tulee Onni" -blogin Jenniltä.

Nyt ennen kuin pääsen asiaan, niin joudun vähän kierrellen ja kaarrellen kertomaan vähän taustoja. Kun Jenni kirjoitteli omassa blogissaan, että "...kun siihen yhdistää tyypin jolla on ihan hirvittävästi tavaraa, on ihan patalaiska, ja jonka tavarat jää just siihen mihin ne lasken, kaaoksen siemen on kylvetty..." niin kyllä tällaisen mielikuvan tunnistaa helposti meiltäkin. Lapsiperheen koti ei siis aina (tai koskaan?) ihan parhaassa järjestyksessä pysy, vaikka lapset meillä jo aika isoja ovat. He ovatkin jo sisustaneet itse kumpikin oman huoneensa. Mutta en nyt lähde sinne valokuvaamaan - eihän tämä haaste heille ollut.

Sitten voisin kertoa lisää taustoja, että itseäni kiehtoo (erilaisen tekniikan ja kodintekniikan lisäksi) myös valaistus, ja erityisesti tunnelmavalaistus. Tämän teeman alle saan mahtumaan myös takkatulen valon, joten takkoja meillä on kaksikin kappaletta. Plus puu (tai tarkemmin yhdistelmänä puu-sähkö) kiuas löytyy saunastakin. Kyllä löylyssäkin on mukava istua, kun hiillos hohkaa kiukaan pesästä, tai kun siellä on vielä tuli, jonka valossa saunaan tulvii lämmintä valoa. Vaikka on siellä toki taustavalona muutama valokuitukin, mutta niiden valotehoa ei laitettu kovin paljoa.

Lapsena oli tapana sisustaa omaa huonetta, mutta niistä ei taida olla oikein hyviä valokuvia mistään. Työpisteen suunnittelu, valaistussuunnitelu, telkkarin sijoittelu, ja kotitietokoneeseen liittyvät jutut oli kuitenkin keskiössä joskus 80-luvulla ja vielä 90-luvullakin. Sen jälkeen en olekaan sitten oikein "yksin asunutkaan", eli kotoa muutin tyttöystävän kämpille, siitä tie eteni naimisiin, ja sitten vielä toisenkin kerran naimisiin, ja tässä mennään nyt... (tätä avioliittoa takana päin nyt jo noin 15 vuotta). Joten oikeasti sisustaminen on aika paljon mennyt niin, että vaikka kalusteita ja valaisimia yms. valitaan ja ostetaan yhdessä, niin varsinainen sisustus meillä taitaa enimmäkseen olla jonkun muun käsialaa, mutta minulle sitten kelpaa ihan miten vaan - ei meillä valaistuksen lisäksi taida oikein muuta olla, minkä olisin ihan itse ja omasta päästäni ihan kokonaan suunnitellut.

Mutta on maailmassa nytkin sentään yksi sellainen paikka, minkä olen suunnitellut ja sisustanut ihan itse. Se on oma työhuoneeni. Joten kurkataanpa nyt sitten sinne, eli kas tässä - tältä näyttää - tai näytti oma työpisteeni hetki sen jälkeen, kun olin saanut kalusteet koottua. Nyt sinne ei uskaltaisi kameran kanssa enää mennäkään, kun paperipinoja on vaan päässyt pöydälle kertymään aikalailla...


Näkymä huoneen ovelta.


Näkymä huoneen ovelle.
Yhdesssä huoneen kulmassa on peilit. Ja mapit on siististi rulokaapeissa.


Näkymä työpisteelle. Toivottavasti oma hammaslääkärini ei lue tätä blogia,
sillä pöytämonitorin oikeassa kulmassa näkyy energiajuomapullo,
ja se ei kuulemma ole ollenkaan hyvää hampaille.
















Uudessa talossa, jos ei ehkä talon sisällä ole kovin paljon itse sisustettuja paikkoja, niin uudessa kodissa puutarhan puolella olen sentään jotain "sisustanut", vai pitäisikö siinä sitten jo käyttää sanoja "puutarhan hoito"? En tiedä. Puutarhassakin työt on vielä kesken, mutta ensi kesänä toivottavasti saan kaikki tehtyä jo loppuun saakka. Tällä hetkellä näyttää (tai näytti viime kesänä) tältä:

Kukkapenkin valaistusta. Terassikin tuli tehtyä siinä samalla ja niin,
että se ottaa päädyssä muotoa kukkapenkin kaarevista muodoista.

Tähän liittyy myös tulevaisuuden suunnittelua, jota en ole sen enempää vielä toteuttanut, mutta kotiteatteri toimii myös kesäiltaisin ulkona, jos ja kun kuvan heijastaa naapurin talon seinään, kas näin:


Suunnitelmissa ulkoilmateatteri. Ehkä tämä toteutuu ensi kesänä.
Ja seuraavaksi nyt sitten taas valaistussuunnitelmaa ihan omasta päästä, kuva joskus viime kesältä kun olin taas saanut autokatoksen osalta valot valmiiksi. Piha on kyllä kauttaaltaankin aika hyvin valaistu.

Autokatoksen LED-valot valmiina (ja autokatos raksa-roinaa täynnä).
Talo toiselta puolelta eli kadun puolelta. Päätyräystään alla LED-nauha oli mielestäni ihan onnistunut kokeilu. 
Tässä vielä "puutarhan sisustusta".
Niin kuin kuvan vasemmasta alakulmasta näkyy, puutarhahommat on vielä kesken.
Myös "Irish balls" (tai mitä palloja nämä nyt onkaan?) on tullut hankittua, mutta mäyräkoiran koristelua ja lasten synttärirekvisiittaa kummoisempaa käyttöä tai paikkaa ei niille vielä ole keksitty.
Että näin meillä... Sisustusmessuilla ja Habitaressa käyn aina mielelläni, mutta kun en nyt itse varsinaisesti mikään sisustaja ole, niin en nyt haasta ketään itse.

4 kommenttia:

  1. Wow, nyt oot kyllä "valaistunut" ja vielä ulkoilmateatterikin suunnitteilla! Kaikista ihanin oli kuitenkin valomäyris. :)

    VastaaPoista
  2. Ihana idea tuo ulkoilmateatteri! Ja pisteet myös valomäyrikselle :)

    VastaaPoista
  3. Ihan loistava postaus! Voisin kuvitella tämänkaltaisen tekstin syntyvän myös meillä asuvan miehen kynästä. Valaistus on hitsin iso asia sisustuksessa, joten sähän olet vain keskittynyt olennaiseen. Ulkoilmateatteri on ihan paras suunnitelma - jään odottamaan toteutusta :)

    VastaaPoista