sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Ekat huoltomaalaukset

Huomasin tänään, että pikkuparvekkeen valkoiset tukipuut lännessä, ja ison parvekkeet valkoiset pylväät itäpäädyssä eivät näyttäneet oikein hyvältä. Siis maali ei näyttänyt oikein hyvältä. Maali oli haalistunut ja siinä oli jotain mustia pilkkuja.

Oliko mustat pilkut sitten nokea viereiseltä kadulta tai meidän omasta savupiipusta tai oliko pilkut pintahometta - tai mahdollisesti näitä kaikkea sekaisin? En alkanut sitä nyt sen kummemmin tutkiskelemaan, sillä tänään kun oli aurinkoinen kevätpäivä, niin päätin maalata ne - maalin tarpeessa ne nyt näytti joka tapauksessa olevan.

Erikoista tapauksessa oli se, että etelän puolella kaikki valkopintaiset laudat olivat täysin kunnossa, samoin pohjoisen puolella. Ja suurin osa oli kyllä kunnossa idässä ja lännessäkin, ehkäpä ilmansuunnilla ei ollut tällä kertaa tämän asian kanssa mitään tekemistä? Normaalisti kuitenkin puujulkisivun huoltomaalaustarve alkaa etelän ja lännen suunnalta, ja uuden talon pitäisi kestää helposti 5 vuotta niin, että sitä ei tarvitse maalata lainkaan. Nyt meidän talo on vasta 2-vuotias.

Pikkuparveke länteen päin. Parvekkeen vinotukipuu ja poikkipuu näyttää
aika huonolta. Sen sijaan kameran takana osittain näkyvä parvekkeen seinän
nurkkapuu näytti ihan hyvältä.

Julkisivu länteen. Valkoiset puuosat täysin kunnossa.
Paitsi pikkuparvekkeen alla.

Lähikuvaa pikkuparvekkeen alta.

Iso päätyparveke itään. Täällä taas terassin seinien pystypuissa oli maali
aika heikossa hapessa. Pylväästä maalattu noin 20cm,
mutta alaosa vielä maalaamatta.


Terassin rimaseinä ei yllä ihan laitaan saakka.
Se olikin iso apu näin huoltotöiden kannalta.

Maalaushomma ohi - ja nyt näyttää taas hyvältä.
Pitääkin nyt sitten seurata, että kuinka kauan maali nyt pysyy.

Sama toisesta kuvakulmasta.

2 kommenttia:

  1. oliko sulla varsinaisessa ulkolaudoituksessa ongelmia maalauksen jäljiltä ? Meillä on tullut vaaleita maalittomia jälkiä pitkin itäsivua ainakin kun puu on elänyt.(vaakapaneli) näkyy ikävästi kun on tummanharmaa. Teholla vedetty kahteen kertaan ja oli teollinen pohjamaali.

    VastaaPoista
  2. Meillä ei puujulkisivussa ollut tätä ilmiötä - ihan jo siitäkin syystä, että puu maalattiin kertaalleen pohjamaalilla ja päällysmaalilla ennen kuin se laitettiin paikoilleen. Ja toiseen kertaan (tai kolmanteen kertaan maalaus, jos pohjamaalauskin lasketaan) sitten vielä siinä seinässä.

    Mutta kellarissa tämä ilmiö kyllä tuli talvella esille. Siellä meillä on puupaneelista seinät ja katto. Puuhan on kellariin aika ideaalinen eli toimima sisustusmateriaali. Niin siellä tämä puun kuivuminen talvella näkyi maalaamattomina "soiroina" joka paneelin reunassa.

    Mutta en jaksanut just silloin alkaa seinän paneeleita maalailemaan, ja nyt toukokuussa tuo maalaamaton rako on jo kasvanut kiinni taas. Eli nyt maalaamisesta ei olisi mitään hyötyä.

    Tai tarkemmin sanoen kyseessä ei ole maali, vaan vaalean sävyinen lakkaus, mutta anyways...

    VastaaPoista