sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Nurmikoissa on eroja

Alun perin nurmikon siemenet ostettiin Lidl:stä, mutta sitten kun nurmikkoon jäi jostain syystä muutamia vähän isompia aukkoja, niin ostin lisää nurmikon siementä ihan tästä omasta lähikaupasta, kun en jaksanut enää sen takia Lidl:ssä lähteä käymään. Nurmikkoon tuli nyt sitten kahta erilaista siementä. Ja eron kyllä huomaa. Näissä kuvissa nurmikko on leikattu 3 päivää sitten:
Näistä täydennyssiemenistä kasvava nurmikko on siis paljon nopeampi kasvuisempaa ja muutenkin vahvemman näköistä ruohoa. Joten jo muutama päivä nurmikon leikkuun jälkeen se alkaa tehdä "mättäitä" eli selvästi muuta tasoa korkeampia kasvustoja muuten aika tasaiseen nurmikkoon. Ehkä yksi tapa korjata asia olisi se, että ripottelisi loputkin täydennyssiemenistä "sinne tänne", jolloin nopeamman kasvun ruohoja olisi joka puolella (ainakin vähän), mutta toisaalta ihan hyvää tuo Lidl:n nurmikkokin. Sitä kun ei tarvitse leikata niin usein.

(Ja murheet on aika pienet, jos ei talonrakentamissa muita ongelmia ole kuin nurmikon tasainen kasvu? :-)

2 kommenttia:

 1. Noita aikoja odotellessa, että pääsee istuttelemaan nurmikkoa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sekin aika sitten sieltä tulee... :-)

   Nykyään monet ei enää istuttele nurmikkoja. Vaan tilaavat siirtonurmea. Sen laittaa nopeasti, ja se on aina tasaisesti kasvavaa.

   Poista